Mardin Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk, barışa katkı sunması halinde diğer bacağını da seve seve verebileceğini söyledi.

Mardin Engelliler Derneği Başkanı Anuk, çözüm sürecinin tamamlanması halinde Mardin'e 2-3 milyon turistin geleceğini ifade etti. Mardin'in bir turizm kenti olduğunu aktaran Anuk, şöyle konuştu: "Bu olaylardan dolayı insanlar gelmek istemiyordu. Bu barış süreci sağlandığı zaman hem Türkiye'ye hem Mardin'e katkı olur. Ben bir engelli ve iş adamı olarak eğer benim bu barışa katkım olacaksa diğer ayağımı da vermeye hazırım”

Cover Tekstil Müdürü İbrahim Batur da, çözüm sürecinin sonuna kadar arkasında olduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Hiç kimsenin gözyaşı dökmesini istemiyorum. Bölge yıllar önce çok ciddi anlamda acılar çekti. Çok şükür birkaç dönemdir olaylar bitti. Yakın dönemde bu sürecin tamamlanmasıyla inanıyorum ki buradaki istihdam en az iki katına üç katına çıkacak. Akil adamlar devreye girdi onlarda bölgeleri gezecekler ve kendi raporlarını sunacaklardır. Bu açıdan önemli herkesin görüşü alınmış olacaktır. Bütün çevrelerin görüşü alınacak. Herkes bu sürece katkı sunacak. Çözüm sürecine herkesin elinden geldiği kadar katkı sunacağına inanıyorum"

Turizmci ve otel işletmecisi Zeynep Temiz ise, "Çözüm süreci öncesinde normal sezonda çok fazla müşteri yoktu fakat süreçten sonra çok fazla yoğunluk var ve bazı tarihlerde müşterilere yer veremeyecek durumdayız. Süreçten sonra işlerin daha güzel olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı